Firmaet hennes har nær 25 millioner i omsetning: – Den største kapitalen er folkene som jobber her
Ingeborg_ibl
LØSTE NØKKELKODEN: Ingeborg Haukerud deler æren for suksessen med alle sine ansatte. Foto: Per Stokkebryn

Av Per Stokkebryn
Publisert: 18. august 2018, kl. 13:21 Sist oppdatert: 18. august 2018, kl. 17:05

20 er tallet for Ingeborg Beslag & Låssystemer AS. Firmaet feirer 20-årsjubileum og har 20 ansatte – men rundet 20 millioner i omsetning allerede i 2014.

– Den største kapitalen i firmaet er folkene som jobber her. De er 20 forskjellige personer med 200 års kompetanse, sier Ingeborg Haukerud.
 
I 1998 så Ingeborg Beslag & Låssystemer dagens lys – på 10 kvadratmeter i privatboligen i Grisroa i Nord-Odal. I lokalet sto en nøkkelfilemaskin, en beskjeden samling låser og en pult med en PC, en telefaks og en telefon som ikke ringte. Den eneste ansatte var Ingeborg Haukerud – Norges første og fortsatt eneste kvinnelige låsesmedmester.

450 kvadratmeter
20 år etter har bedriften 20 ansatte med base i 450 kvadratmeter store lokaler på Industrifeltet på Jessheim. På et romslig lager er det et stort utvalg av låser og beslag. På systemavdelingen produseres låsesystemer, og i butikken møter kundene dedikerte og kunnskapsrike låsesmeder.

Omsetningsmessig rundet bedriften som nevnt 20-tallet allerede for fire år  siden. I fjor ble omsetningen hele 24,7 millioner kroner, og driftsresultatet ble 1,4 millioner.

– Hvorfor har dere lykkes så godt?

– Vi fokuserer på å levere kvalitet og gode løsninger.


– Men gjør ikke alle det?

– Det har du rett i. Men jeg ble en gang spurt om hva jeg ser som de tre viktigste tingene. Da svarte jeg fornøyde ansatte, fornøyde kunder og at firmaet skal klare seg økonomisk. Man må begynne internt. Hvis de ansette trives og har interessante oppgaver, så gir det fornøyde kunder, og vi kan tjene penger. Derfor fokuserer vi på de ansatte og deres trivsel, videreutdanning og kompetanse.
De ansatte er fra 20 til 58 år. Firmaet har til enhver tid også en lærling.

– Det ser jeg som et samfunnsansvar, sier Haukerud.

Voksende marked
20-årsjubilanten har Romerike, odalsbygdene, Kongsvinger og Oslo nord og øst som sitt marked, men Ingeborg ønsker enda mer av bedriftskunder i nærmiljøet i sin portefølje.

– Komplette sikkerhetssystemer er et veldig voksende marked, med alarm, overvåking og adgangskontroll. Vi har styrket kompetansen internt på det og jobber aktivt for å selge mer av det. Vi ser også at digitalisering kommer mer og mer. Det er ikke lenge siden en kunde bestilte overvåking på hytta,
 da får han melding hvis det er bevegelse ved hyttedøra, sier Ingeborg Haukerud.


20-årsjubileet skal feires med åpent hus i butikken i Industrivegen på Jessheim torsdag 30. august. Men den suksessrike bedriften markerte seg også under Jessheimdagene sist helg. Hele 200 besøkende gjettet på hvor mange nøkkelringer det var i en boks. Av de fire med rett svar – 87 nøkkelringer – ble Iselin Andresen Olafsen fra Maura trukket ut som vinner av et komplett låsesystem til 7.500 kroner.

Ingeborg Beslag & Låssystemer AS
2017
2016
Driftsinntekter24 738 00023 126 000
Driftsresultat1 362 0002 016 000
Resultat1 403 0002 065 000


butikk
MYE KOMPETANSE: Ingeborg Haukerud omkranst av en del av sine ansatte. F.v. Per Engebretsen, Kevin Bråthen (lærling), Tor-Arne Husås, Tine Maien Øveraasen, Usman Khan, Magne Bergsvik, Tore Thomsen og Mona Aasen. Foto: Per Stokkebryn